Трето поколение AirPods, нов MacBook с ARM чипове и още в #TheAppleDigest Vol. 58

Как да проследим на живо конференция за разработчици на Apple и кои ще бъдат акцентите в нея, кои са новите продукти на компанията, които можем да очакваме и как тя се бори срещу расовата дискриминация – разберете от петдесет и осмото издание на #TheAppleDigest.

Кои ще бъдат акцентите в предстоящата конференция за разработчици на Apple

Днес започва първата изцяло виртуална конференция за разработчици (Worldwide Developers Conference, WWDC). Очакванията към събитието са високи, а потребителите са нетърпеливи за новите продукти, които от Apple ще представят.

Основен фокус на събитието ще бъде iOS 14, както и iPadOS 14, watchOS 7, macOS 10.16 и tvOS 14. Анализатори прогнозират, че нови 23-инчов MacBook и AirPods Studio също ще бъдат представени

Повече за това, което можем да очакваме от WWDC, тук.
Ежегодното събитие ще може да бъде проследено в реално време от всяко Apple устройство тук, чрез приложенията Apple Developer, Apple TV и в YouTube.

Трето поколение AirPods и още нови продукти от Apple

Според анализатора Мин Чи-Куо можем да очакваме третото поколение AirPods през първата половина на 2021 г. Те ще се доближават до дизайна на AirPods Pro и ще се продават отделно от мобилните устройства на компанията. Куо прогнозира, че по същото време ще бъде представен и нов модел MacBook с ARM чипове, разработени изцяло от Apple.
Какво още можем да очакваме разберете тук.

Apple отделя $100 милиона за борбата с расовата дискриминация

Apple създава програма с бюджет от $100 милиона, посветена на расовата справедливост в самата компания. Повече внимание ще бъде отделяно на партньорствата и възможностите, които се предлагат за цветнокожите служители.

Тим Кук сподели, че Apple ще си сътрудничи активно с Equal Justice Initiative – организация, осигуряваща правна помощ на затворници, които не са получили шанс за справедлив процес. Координатор за проектите от страна на Apple ще бъде Лиса Джаксън, вицепрезидентът на Apple по околната среда, политиката и социалните инициативи.

Още за усилията на Apple в борбата срещу расовата дискриминация прочетете тук.

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.