Първи бета версии на iOS 14 и iPadOS 14, Apple Glasses и още в #TheAppleDigest Vol. 61

Apple представи за бета тестване iOS 14 и iPadOS 14, кога можем да очакваме продукти на компанията с добавена реалност, какво се крие зад алгоритъма на приложението Workouts и още – в шестдесет и първото издание на #TheAppleDigest.
Първата публична бета версия на iOS 14 и iPadOS 14 вече е достъпна

Две седмици след като предостави iOS 14 и iPadOS 14 за тестване от разработчици, Apple представи операционните системи на своите бета тестери.
iOS 14 позволява нов Picture in Picture режим, който ще позволи на потребителите да гледат видеа или да използват FaceTime, без да се лишават от едновременното използване и на други приложения.
Приложението App Clips, което също е част от операционната система, ще дава възможност за използване на приложения, които не са изтеглени и инсталирани от App Store.
Добавената в iOS 14 и iPadOS 14 нова функция Health Checklist ще позволи на потребителите да управляват по-добре функции като Спешни обаждания и Medical ID.
Повече по темата тук.
Още информация за всички новости в iOS 14 и iPadOS 14 тук., вижте и във видеото на 9to5Mac:https://0003fb25-1b5d-4e1d-9294-9bcc2c8796db.usrfiles.com/html/db9376e69cfa487ea0fa0b912ae51a4f_v1.html

Apple Glasses и Apple AR Headset

Apple продължава да развива своите очила за добавена реалност. Според The Information лещите, които устройствата ще използват, вече са преминали отвъд фазата на прототипна разработка.
Очаква се продуктите на Apple за добавена реалност да бъдат представени най-рано през 2022 г.
Научете още тук.
Workouts за watchOS

WatchOS 7 донесе много нови подобрения за своите потребители, включително специално приложение, което им позволява да следят биологичните си функции, когато танцуват.
В свое интервю Джулз Арни, която отговаря за технологиите на Apple, свързани със спорт и фитнес, разказва за процеса на създаване на приложението Workouts. То е едно от най-използваните приложения за Apple Watch.
Повече за алгоритъма, който използва, и за разработването му научете тук.
Ново в Apple TV+: Snow Blind

Джейк Джиленхал е новата звезда в предстоящ трилър, продукция на Apple TV+. Компанията е закупила правата за филмова адаптация на графичната новела Snow Blind, а Густав Мьолер и Патрик Нес са се заели с режисура и сценарий за продукцията.
Това ще бъде третата филмова продукция на Apple Studios. Повече подробности тук.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.