Нов 27-инчов iMac, публична бета версия на macOS Big Sur и още в #TheAppleDigest Vol. 65

Apple представи най-бързия и мощен iMac, четвъртата бета версия на iOS 14 е вече достъпна, а в компанията предстоят промени – тези и още теми ви очакват в шейсет и петото издание на #TheAppleDigest.
Новият 27-инчов iMac с най-мощния ъпдейт досега

Apple представи най-бързия и мощен 27-инчов iMac, създаван досега. С по-бързи Intel процесори, двойно повече памет и ново поколение AMD графични карти, моделът осигурява “неповторимо десктоп преживяване”.
Новият iMac, има опцията да използва технология nano-texture glass, за още по-удивителна картина на Retina 5K дисплей. Оборудван е с 1080p FaceTime HD камера, висок клас говорители, микрофони със студийно качество.
Повече за него научете тук.
Четвъртата бета версия на iOS 14 е тук

Четвъртата бета версия на iOS 14 е вече достъпна за регистрирани бета потребители. Тя идва две седмици след началото на тестовете на iOS 14 beta 3, която предостави нови инструменти в Clock, промени в Apple Music и нова Music икона.
Напълно завършената и достъпна за всички потребители нова операционна система на Apple очакваме през есента.
Повече по темата тук.
Публична бета версия на macOS Big Sur

Apple дава възможност на всеки потребител да изпробва функционалностите на публичната бета версия на macOS Big Sur. Новата операционна система е силно повлияна от iOS. В нея са включени нов Control Center, подобрения в Safari, нови функции в приложението Messages и повече възможности за персонализиране на инструменти.
Можете да тествате macOS Big Sur напълно безплатно от сайта на Apple.
Открийте повече по темата тук.
Промени в структурата на Apple

Грег Джосвиак поема позицията на маркетинг директор на Apple, а Фил Шилер, който пое поста миналата година, ще се грижи за Apple Store и събитията на компанията.
“За мен е сбъдната мечта да работя в Apple” , споделя Фил Шилер. “Започнах, когато бях на 27 години, а тази години навърших 60 и планирах промени в живота си. Ще продължа да работя за Apple докато компанията има нужда от мен, но искам да отделям повече време и на семейството си.”
Освен с промени, ръководството на компанията може да се похвали и със стъпки към централизация. Така новият маркетинг директор ще отчита дейността си директно на главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук.
Подробности вижте тук.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.