Безсрочни отпуски, ръст на продажбите на AirPods и ощe в #TheAppleDigest Vol. 44

Здравето на клиентите и служителите на OPA Solutions е по-важно от всичко, затова временно затваряме нашия офис за директна работа с клиенти, но оставаме на 100-процентово разположение по телефон или имейл в рамките на нормалното ни работно време. Не се колебайте да ни потърсите, за да зададете своите въпроси, да получите консултация или да заявите дистанционна поддръжка или покупка.

Стефан Ангов – 0877506747

s.angov@opasolutions.net

Христо Нейков – 0889602015

h.neykov@opasolutions.net

Стоян Попов – 0888838751

ian@opasolutions.net

Безсрочни отпуски за служителите на Apple при симптоми на коронавирус, рекордни прогнози за AirPods през 2020 г., какво ще представи Apple на WWDC – разберете в четиридесет и четвъртото издание на #TheAppleDigest.

Apple дава допълнителна отпуска при симптоми на коронавирус

В допълнение към възможността, предоставена на много от служителите на Apple да работят от вкъщи, компанията обяви, че тези, които проявят симптоми на коронавирус, могат да ползват безсрочна отпуска. Тя може да се ползва без представяне на медицинска бележка и няма да отнема от полагаемите се дни за болнични. Изпълнителният директор на Apple Тим Кук обяви, че засега търговските обекти на компанията остават отворени, като ситуацията с коронавируса се следи постоянно.

Повече по темата прочетете

Очаква се продажбите на AirPods да достигнат 90 млн.

С 50% се очаква да нараснат продажбите на AirPods през 2020 г., достигайки 90 млн. продадени броя. Безжичните слушалки са сред най-успешните продукти на компанията с приблизително 60 млн. продажби през изминалата година.

През миналата седмица се появи и информация, че ново поколение подобрени AirPods ще бъдат представени през втората четвърт на годината.

Повече по темата –

Световна конференция за разработчици на Apple (WWDC) ще се проведе онлайн

Промяна в графика на събитията на Apple няма да има, но ще бъде променен техния формат. Световна конференция за разработчици на Apple е едно от най-чаканите събития през годината, събирайки над 5 хил. души от бранша. Тази година събитието ще се проведе онлайн, гласи писмо от Фил Шилер, вицепрезидент на Apple.

На конференцията се очаква да бъдат представени следващото поколение операционни системи на компанията iOS 14, watchOS 7, macOS 10.16 и tvOS 14.

Какво още можем да очакваме от Apple разберете

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се