Apple стана най-скъпата компания в света и още в #TheAppleDigest Vol. 64

Apple обяви резултатите от последното си фискално тримесечие, iPhone 12 се забавя с няколко седмици и още ви очаква в шейсет и четвъртото издание на #TheAppleDigest.
Apple отчита финансови резултати от третото тримесечие

Apple обяви финансови резултати за своето фискално трето тримесечие на 2020 г., приключило на 27 юни 2020 г. Компанията отчете тримесечни приходи от 59,7 милиарда долара, увеличение с 11% спрямо предходното тримесечие. Международните продажби представляват 60% от приходите за тримесечието.
„Рекордното тримесечие на Apple беше продиктувано от двуцифрения растеж на продуктите и услугите ни и растеж във всеки от нашите географски сегменти“, заяви Тим Кук, изпълнителен директор на Apple. „В несигурни времена това представяне е свидетелство за важната роля, която нашите продукти играят в живота на нашите клиенти, и за неспирните иновации на Apple.“.
След обявяването на тримесечната печалба, акциите на Apple нараснаха с 10,47%, което доведе пазарната стойност на компанията до 1,84 трилиона долара. Така Apple се превърна в най-голямата компания по пазарна стойност в света.
Вижте още в прессъобщението на Apple.
Apple потвържди забавянето на iPhone 12

Лука Маестри, финансовият директор на Apple, потвърди, че излизането на тазгодишния iPhone 12 ще се състои малко по-късно от обикновено. iPhone 11 и iPhone 11 Pro бяха пуснати на 20 септември 2019 година. Закъснение от три седмици тази година би означавало, че iPhone 12 може да бъде пуснат най-рано в средата на октомври.
Изявлението е безпрецедентно за компанията. В миналото Apple отказваше дори да признае, че идва нов iPhone, камо ли да потвърди каквито и да било подробности относно датата на излизане или закъснения.
Вижте още по темата тук.
iPhone може да работи и като POS терминал в бъдеще

Apple придоби стартъпа Mobeewave, който може да превърне iPhone в POS терминал без нужда от допълнителен хардуер. Според Bloomberg, сделката е на приблизителна стойност от 100 милиона долара. Технологията на Mobeewave работи с NFC, вграден във всички iPhone-и. Изпращането на плащания с приложението Mobeewave е просто колкото въвеждане на сума за транзакция и докосване на карта с активиран NFC на гърба на смартфона, се казва в сайта на Mobeewave. Apple нае целия екип на Mobeewave, който включва десетки служители, а компанията продължава да работи от Монреал, където е базирана. Apple потвърди придобиването в типичния си стил: „Apple от време на време купува по-малки технологични компании и обикновено не обсъждаме целта или плановете си“.
Подробности вижте тук.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.