Apple Pencil с нов патент, Behind the Mac се завръща и още в #TheAppleDigest Vol. 62

Apple разработва нов патент, свързан с Apple Pencil, най-актуалните видеа от поредицата Behind the Mac и чисто нов магазин в Пекин – всичко това ви очаква в шестдесет и второто издание на #TheAppleDigest.
Нов патент подобрява възможностите на Apple Pencil

Apple изследва нова технология, която позволява на Apple Pencil да “изважда” цветове от реалния свят и да ги използва в дигиталното изкуство и рисуването. Това става ясно от Службата за патенти и търговски марки на САЩ, към които Apple е направила заявка.
Патентът е озаглавен „Компютърна система с цветови проби Stylus“ и описва Apple Pencil с цветови сензор. Той ще бъде оборудван с няколко фотодетектора, способни да измерват светлината за различни цветови канали, което ще му позволи да открива и изважда цвят от реален световен обект, като диаграма тип цвете.
Вижте още по темата тук.
Нови видеа от поредицата Behind the MacApple сподели няколко нови видеоклипа от поредицата Behind the Mac на своя YouTube канал, които показват как Mac е неразделна част от работния процес на различни артисти. Първото ново видео се фокусира върху Тайлър Мичъл, фотограф от Ню Йорк. Видеото предлага поглед как Мичъл снима и редактира най-новата си серия портрети за 24 часа. https://0003fb25-1b5d-4e1d-9294-9bcc2c8796db.usrfiles.com/html/db9376e69cfa487ea0fa0b912ae51a4f_v1.htmlА второто показва музиканта и носител на “Грами” Джеймс Блейк, който използва Logic Pro X, за да създаде новата си песен Ask For More. Това е второто видео от поредицата на Mac зад Mac, фокусирано върху Блейк(първото разкрива моменти от създаването на песента Are you even real.https://0003fb25-1b5d-4e1d-9294-9bcc2c8796db.usrfiles.com/html/db9376e69cfa487ea0fa0b912ae51a4f_v1.htmlПодробности вижте тук.
Нов Apple Sanlitun отвори врати в Пекин

Apple отвори нов Apple Sanlitun, копие на първия магазин на Apple в Китай. Разположен в съседство с предишното място на открития площад на Taikoo Li в Санлитун, чисто новият магазин е два пъти по-голям от оригинала. Откриването се проведе при строги противоепидемични мерки, които понастоящем се прилагат във всички магазини на Apple Store.
Новият магазин предлага зали където ще се организират събития с някои от най-големите пекински художници, музиканти и творци, които ще показват и преподават творчеството си.
От откриването си преди 12 години с 52 членове на екипа, Apple Sanlitun е посрещнал над 22 милиона посетители – еквивалентът на всички жители на Пекин. Сега стъклените панели с дължина 33 фута създават усещане за липса на разделение между вътре и вън, а стълбищата от двете страни на магазина вървят успоредно с външните стълби, за да създадат допълнителна прозрачност.
Вижте още снимки и любопитни подробности в прессъобщението на Apple.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.