27-инчовият iMac с най-мощния ъпдейт досега

Apple представи във вторник най-бързия и мощен 27-инчов iMac, създаван досега. С по-бързи Intel процесори, двойно повече памет и ново поколение AMD графични карти, моделът осигурява “неповторимо десктоп преживяване”.
Новият iMac, има опцията да използва технология nano-texture glass, за още по-удивителна картина на Retina 5K дисплей. Оборудван е с 1080p FaceTime HD камера, висок клас говорители и микрофони със студийно качество.
“Клиентите ни разчитат повече от всякога на Mac. И много от тях се нуждаят от нашият най-мощен и бърз iMac”, убеден е Том Богър, старши директор за дизайна на Mac и iPad.
За първи път iMac има възможност за ъпгрейд с до 10 ядра и Turbo Boost скорости до 5.0GHz за 65% по-бърз централен процесор. Благодарение на новото поколение AMD графични карти с подобрената скорост и до 16GB памет, моделът е подходящ за креативни потребители, които държат на детайлите.
“Най-накрая свърши ерата на механичните дискове в iMac 27-инча!”, казва Александър Чавдаров – сервизен специалист, ОПА Солюшънс.

До 10-ядрени процесори и повече памет

27-инчовият iMac, с най-новите 6- и 8-ядрени Intel процесори от десето поколение има изключително ниво на производителност за широк спектър от активности. За професионалисти, които искат да използват максималните възможности на компютъра си, 27-инчовият iMac за първи път има опция за 10-ядрен процесор с Turbo Boost скорост до 5.0GHz за до 65% по-висока производителност на процесора. И когато работите с приложения с интензивна памет, iMac разполага с удвоен капацитет на паметта до 128 GB.

Ново поколение AMD графични карти

За плавнен рендъринг, редактиране на множество 4K видеа или за графично интензивна игра, 27-инчовият iMac има по-мощна AMD графика от ново поколение. iMac осигурява до 55% по-висока графична производителност. Потребителите, които използват професионални приложения, могат да се възползват от големи количества видео памет.

SSDs и Apple T2 Security Chip

27-инчовият iMac вече се предлага стандартно със SSD дискове, като осигурява бърза производителност до 3,4 GB / s за стартиране на приложения и отваряне на големи файлове. За потребители, които се нуждаят от огромно хранилище, iMac също предлага 8TB SSD опция – четири пъти по-голям от SSD капацитета от предишното поколение 27-инчов iMac.
iMac също разполага с Apple T2 Security Chip, собствен дизайн на Епъл. Дисковият контролер в T2 Security Chip осигурява криптиране на данните в движение за всичко, което се съхранява на SSD, така че файловете и данните ви да бъдат защитени.

Retina 5K дисплей

С 14,7 милиона пиксела, 1 милиард цвята, 500 нита на яркост и поддръжка на P3 цветова гама, Retina дисплеят на iMac предоставя впечатляващо преживяване пред екрана. Текстът изглежда като печатна страница, снимките са в пъти по-детайлни, а вече можете да редактирате 4K видео с пълна разделителна способност. Зашеметяващият Retina 5K дисплей в 27-инчовия iMac разполага с технологията True Tone, която автоматично настройва цветовата температура на дисплея, за да съответства на атмосферното осветление на потребителя.

Подобрена Camera, още по-добри говорители и микрофон със студийно качество

FaceTime HD камерата вече разполага с резолюция 1080p. В допълнение към подобрената камера, T2 Security Chip също работи с високоговорителите, за да даде възможност за променлив EQ за по-добър баланс, по-висока точност и по-дълбок бас. Новият микрофон е със студийно качество и позволява на потребителите да записват висококачествено аудио за FaceTime разговори, подкасти, гласови бележки и други.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.