Онлайн конференция, вдъхновението зад AirPods и още в #TheAppleDigest Vol.52

,,Годишната конференция за разработчици на Apple, светът на безжичните устройства, нови Split Screen възможности за потребителите на iPad и нови детайли около характеристиките на iPhone 12 Pro ще намерите в петдесет и второто издание на #TheAppleDigest.

,,Конференцията за разработчици на Apple – тази година онлайн

,Едно от ключовите събития за Apple – годишната конференция за разработчици (Worldwide Developers Conference, WWDC) – ще се проведе онлайн с начало 22 юни. Промяната се налага заради пандемията от COVID-19. Очакват се над 23 милиона участници, които в рамките на една седмица ще могат да се включат в събитието напълно безплатно – през приложението

,Компанията обяви и предизвикателството Swift Student – възможност за ученици и студенти разработчици да покажат обичта си към програмирането, като създадат свои собствени приложения Swift playground. Те могат да кандидатстват до 20:30 ч. (българско време) на 18 май, като предадат 3-минутна интерактивна сцена в Swift playground. Победителите ще получат специални брандирани материали от WWDC20.

,,Вижте подробности

,,Нови детайли около iPhone 12 Pro

,iPhone 12 Pro ще притежава 120Hz ProMotion дисплей и подобрена технология Face ID, според YouTube канала

,,Какво още можем да очакваме? Разберете

,,iPad със Split изглед за Microsoft Word и PowerPoint

,Потребителите на iPad вече ще могат да се радват на Split изглед за Microsoft Word и PowerPoint.

,Тази функция ще позволи да се поставят два активни документа един до друг. За да преглеждат едновременно двата документа, потребителите трябва да натиснат и задържат документа, издърпвайки го към лявата или дясната страна на екрана.

,,Повече за новата функция за iPad вижте

,,Вицепрезидентът на Apple Грег Джозуияк разказва за вдъхновението зад създаването на AirPods

,Apple се стреми да осигури безжични връзки между устройствата, за да улесни своите потребители и създаването на AirPods е израз именно на този стремеж. Идеята за тях идва с първия модел iPhone.

,“Странно беше да притежаваш това невероятно устройство и все пак, да трябва да използваш слушалки с кабел”, продължава Джозуияк. Когато технологията най-сетне настига въображението на екипа на Apple, инженерите използват 3D скенер, за да открият най-добрия дизайн, който да подхожда на човешкото ухо.

,,Повече за създаването на AirPods прочетете

,,За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за