Конференцията за разработчици на Apple тази година ще бъде онлайн

,Едно от ключовите събития за Apple – годишната конференция за разработчици (Worldwide Developers Conference, WWDC) – ще се проведе онлайн с начало 22 юни. Промяната се налага заради пандемията от COVID-19. Очакват се над 23 милиона участници, които в рамките на една седмица ще могат да се включат в събитието напълно безплатно – през приложението

,Компанията обяви и предизвикателството Swift Student – възможност за ученици и студенти разработчици да покажат обичта си към програмирането, като създадат свои собствени приложения Swift playground. Те могат да кандидатстват до 20:30 ч. (българско време) на 18 май, като предадат 3-минутна интерактивна сцена в Swift playground. Победителите ще получат специални брандирани материали от WWDC20.

,,“WWDC20 ще бъде най-голямата ни конференция досега. Тя ще събере над 23 милиона участници в безпрецедентна седмица през юни, в която ще научат за бъдещето на платформите на Apple. Нямаме търпение да се срещнем онлайн със световната общност на разработчиците да споделим с тях всички нови инструменти, по които сме работили, за да им помогнем да създадат още по-невероятни приложения и услуги”,, каза Фил Шилер, ръководител на маркетинг отдела на Apple.

,Крейг Федериги, ръководител на софтуерния инженерен отдел на технологичния гигант, допълва, че учениците и студентите са неразделна част от обществото от разработчици на Apple. На миналогодишната конференция те са били над 350 от 37 държави.

,,“Макар събирането ни тази година да е виртуално, искаме да отбележим и отпразнуваме креативния принос на нашите млади разработчици от цял свят. Нямаме търпение да видим новото поколение иновативни умове да превърнат идеите си в реалност с предизвикателството Swift Student”,, допълва Федериги.

,Swift Playgrounds е революционно приложение за iPad и Mac, което прави ученето на програмисткия език Swift интерактивно и забавно. Повече информация за предизвикателството можете да намерите

,За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за