iOS 13.5.1 и iPadOS 13.5.5, нова технология за групови селфита и още в #TheAppleDigest Vol. 56

Първите бета версии на iOS и iPadOS 13.5.5 са тук, нова технология за селфи снимки и как Тим Кук и Apple продължават усилията си в борбата за равни права на всички граждани – тези и още интересни теми ще намерите в петдесет и шестото издание на #TheAppleDigest.
Apple патентова технология за нов вид групови селфита

Apple патентова технология, с която груповите селфита вече няма да изискват физическото присъствие на участниците в тях. Според описанието ѝ новата технология ще позволи на потребителите да поканят приятели, които да се включат в тяхната групова снимка, заемайки специално отредени им от приложението места. Поканата за снимка ще изпраща известие към всеки поканен.
Още по темата тук.
Първите бета версии на iOS и iPadOS 13.5.5 са вече достъпни за тестване

През миналата седмица Apple изпрати първите бета версии на iOS и iPadOS 13.5.1, както и ъпдейти за macOS, watchOS, tvOS, до своите разработчици и бета тестери. Скоро след тях последва и първата бета версия на iOS 13.5.5.
От компанията насърчават използването на iOS 13.5.1, тъй като тя дава повече възможности на потребителите да защитават своите данни.
Повече по темата прочетете тук.
Сигурността на данните на потребителите е от особено значение за Apple. От компанията представиха и нов проект Password Manager Resources open source project, чиято цел е да позволи на външни приложения да се свързват с iCloud Keychain password manager, за да генерират по-сигурни пароли.
Научете как тук.
Тим Кук с отворено писмо за смъртта на Джордж Флойд и растящото расово напрежение

Расовата дискриминация е една от темите, по които Тим Кук често говори. Протестите в САЩ, свързани с трагичната смърт на Джордж Флойд, които доведоха и до затваряне на някои от магазините на компанията, не остават незабелязани от Кук.
В отворено писмо главният изпълнителен директор на Apple Inc. подчерта продължаващите усилия на компанията за постигане на равни права и възможности за всички граждани. Apple направи и поредното си голямо дарение за редица организации, борещи се срещу расовата дискриминация като Equal Justice Initiative. https://0003fb25-1b5d-4e1d-9294-9bcc2c8796db.usrfiles.com/html/db9376e69cfa487ea0fa0b912ae51a4f_v1.htmlОтвореното писмо на Тим Кук прочетете тук.
За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.