iCloud Keychain, MacBook със стъклена клавиатура и още в #TheAppleDigest Vol. 60

Как iCloud Keychain ще помогне за защита на сигурността на потребителите, какво се крие зад новия патент на Apple и как компанията помага на младите музикални артисти – научете от шейсетото издание на #TheAppleDigest.

Подобрен iCloud Keychain за iOS 14

Редица промени в iCloud Keychain носят iOS 14 и iPadOS 14. Потребителите вече ще бъдат уведомявани за сигурността на техните акаунти.

Новото Security Recommendations меню ще показва паролите, които според iOS 14 е възможно да поставят акаунта в риск. Това могат да бъдат пароли, които са лесни за отгатване или изтекли в интернет.
“Много интернет потребители вече използват тази парола”, “Лесна за познаване”, “Тази парола използва комбинация 123, която е често срещана и лесна за познаване”, това са само част от съветите, които iCloud Keychain ще предлага на потребителите.

Повече по темата тук .

MacBook с нови стъклени клавиши

Нов патент от Apple разкрива, че бъдещите модели MacBook могат да разполагат с изцяло нов дизайн на клавиатурата. Детайли от документа разкриват възможността за използване на покрити със стъкло клавиши, които да осигуряват на потребителите по-добра издръжливост на клавиатурата, както и по-красив дизайн.
От компанията не изключват и използването на различни полимери и други прозрачни материали, за да създадат новите клавиши. Според някои анализатори използването на стъкло може да бъде поредната стъпка в борбата на Apple с глобалното затопляне и замърсяването на планетата.
Научете още тук или тук.

Поредицата Made in LDN се завръща

Today at Apple – програмата на Apple, която насърчава креативността и подкрепя развитието на изкуството, си партнира със Spotlight, за да позволи на млади артисти да открият своя музикален стил.
Поредицата онлайн работилници Music Survival е подкрепена от кмета на Лондон и ще бъде безплатна за участниците. В програмата ще се включат известни музиканти като DJ Carly Wilford, Nadia Rose и Young T & Bugsey.

Повече по темата тук

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се за страницата ни в LinkedIn.