14.1“ MacBook Pro, ново в Apple Watch и Международният ден на Жената в #TheAppleDigest Vol. 43

Кога да очакваме 14.1-инчов MacBook Pro, как Apple Watch ще измерва кислорода в кръвта ни и кои са “жените, които промениха света” – разберете в четиридесет и третото издание на #TheAppleDigest.

Apple Watch вече ще отчита съдържанието на кислород в кръвта

Apple разработва функция за отчитане на съдържанието на кислород в кръвта на потребителите на Apple Watch. Компанията притежава патент за технология, позволяваща това, която е била и част от първите прототипи на продукта.

Наситеността на кръвта с кислород се влияе от начина на хранене, физическата активност и околната среда. Нейните нива имат пряка връзка със здравето и тонуса на организма. Apple Watch ще предупреждава при спад на нивата на кислород, което може да доведе до сериозни кардиологични проблеми.

Повече за технологията прочетете

14.1-инчов MacBook Pro се очаква през декември

Apple анализаторът Мин-Чи Куо представи нов доклад, в който допълва прогнозите си за новите продукти на компанията до края на 2020 г. Шест са устройствата, които той очаква да бъдат представени.

Сред тях е 14.1-инчов MacBook Pro, който според Куо ще замени 13-инчовите модели на MacBook, подобно на рокадата между MacBook Pro’15 и MacBook Pro’16. Моделът ще притежава и новата Scissor Switch Magic клавиатура. Това е само един от очакваните от Куо продукти. В последните месеци на 2020 г. можем да очакваме още 12.9-инчов iPad Pro, 27-инчов iMac Pro, 16-инчов MacBook Pro, 10.2-инчов iPad и 7.9-инчов iPad mini.

Повече за бъдещите планове на Apple открийте

Apple отпразнува Международния ден на жената

Apple отбеляза по интерактивен начин Международния ден на жената. Официалната страница на компанията беше трансформирана в галерия, посветена на “жените, които променят света”. В нея можеха да бъдат открити биографиите на смели жени и пионери като Малала, Джоан Роулинг и Грета Гъруиг.

Инициативи като

Повече –

За още интересни и полезни материали, свързани с продуктите на Apple и тяхната поддръжка, абонирайте се